Агар-агар (или просто агар) - это растительный аналог желатина, что получается из нескольких видов полезных и бурих водорослей. От природы агар НЕ имеет ни вкуса, ни цвета, ни ароматом. Выпускает его в нескольких формах: в хлопьях, порошке или пластинках. При застиганни агар образует плотное, мутновато-прозрачное желе. Еще агар класификований в качестве пищевой добавки Е406, безопасной для организма.
Полезные свойства
Водорості, з яких отримують агар, багаті йодом і мінералами - вони йому дісталися у спадок. Приємні новини для ласунів - агар не є джерелом калорій, оскільки не засвоюється організмом. У шлунку він розбухає і дає відчуття ситості через це властивість його включають навіть у деяких дієт. Агар швидко проходить через кишечник, стимулюючи його моторику, по дорозі захоплюючи і виводячи токсини і шлаки.
Як використовувати агар-агар
Найчастіше агар-агар використовується в приготуванні зефіру, джемів, суфле, пудингів, мармеладу, пастили, для загущення супів-соусів, а також м'ясних і рибних холодців. Він також застосовується при виготовленні продуктів для діабетиків. А ще агар знайшов собі місце в чашках Петрі і використовується в мікробіології.
Країна виробник - Іспанія/Китай.