Кардамон - це одна з найдорожчих прянощів, відноситься до сімейства імбирних і володіє гострим пряним ароматом. Сушені стручки з насінням збирають і сушать. У сушеному вигляді стручки можуть зберігатися досить довго, не втрачаючи своїх корисних властивостей.
Семена кардамона жгучие на вкус, с привкусом лимона. Эта специя имеет ярко выраженный и сильный аромат. Считается, что если разжевать семена кардамона, то можно избавиться от неприятного запаха изо рта и избавиться от сонливости утром. Кардамон является прекрасным средством от многих проблем, связанных с пищеварительной системой, он помогает облегчить расстройство желудка, вздутие живота и метеоризм.
Так, у Західній Європі його зазвичай додають в супи і гарнірів. Овочі з додаванням кардамону мають насичений пряний смак. А в кулінарних традиціях Сходу кардамон є важливим інгредієнтом в приготуванні десертів. Цікавий той факт, що додаючи кардамон до кави, шкода кофеїну зменшується в рази.
Країна виробника - Індія.