Імбир відноситься до роду багаторічних трав'яний янистих рослин із сімейства Імбирні. Назва рослини розшифровується як «рогатий корінь».
Рослина отримало широке застосування, як у кулінарії, так і в медицині (пасти, настойки, екстракти, порошки, відвари) за рахунок величезної кількості корисних речовин, в ньому містяться.
Корінь імбиру в кулінарії використовують у консервованому вигляді, сушеному і свіжому. Буває імбир мелений і шматочками. Іноді корінь зацукровують і роблять з нього цукати – для цього необхідно спочатку ліквідувати шкірочку рослини, а потім потримати імбир у холодній води. Підготовлений корінь облити сиропом.
Корінь баний, подрібнений, третій і цукати з імбирного кореня.
Одним з найсмачніших солодощів в яких міститься цей диво-корінь є імбирний пряник. Дані рослина входити в дієтичне і здорове харчування. так як робить їжу легкозасвоюваній і допомагає з переварюванням нашому шлунку.
Щоб поліпшити травлення, досить з'єднання їдати щодня трохи імбиру.
Країна виробника - Індія