Имбирь относится к роду многолетних травянистых растений из семейства Имбирные. Название растения расшифровывается как «рогатый корень».
Растение получило широкое применение, как в кулинарии, так и в медицине (пасты, настойки, экстракты, порошки, отвары) за счет огромного количества полезных веществ, в нем содержатся.
Корінь імбиру в кулінарії використовують у консервованому вигляді, сушеному і свіжому. Буває імбир мелений і шматочками. Іноді корінь зацукровують і роблять з нього цукати - для цього необхідно спочатку ліквідувати шкірку рослини, а потім потримати імбир в холодній воді. Підготовлений корінь облити сиропом.
Корінь лазні, подрібнений, тертий і цукати з імбирного кореня.
Одним із самих смачних солодощів в яких міститься цей диво-корінь є пряник. Ця рослина входить до дієтичне і здорове харчування. так як робить їжу легкозасвоюваній і допомагає з переварюванням нашому шлунку.
Щоб поліпшити травлення, досить з'їдати щодня трохи імбиру.
Країна виробника - Індія.