Імбір відноситься до роду багаторічних трав'янистих рослин із сімейства Імбірні. Назва рослини розшифровується як «рогатий корінь».
Рослина отримала широке застосування, як у кулінарії, так і в медицині (пасти, настоянки, екстракти, порошки, відвари) за рахунок величезної кількості корисних речовин, що містяться в ній.
Корінь імбиру в кулінарії використовують у консервованому вигляді, сушеному та свіжому. Буває імбир мелений та шматочками. Іноді корінь зацукровають і роблять із нього цукати – для цього необхідно спочатку ліквідувати шкірку рослини, а потім потримати імбир у холодній воді. Підготовлений корінь облити сиропом.
Корінь лазні, подрібнений, тертий та цукати з імбирного кореня.
Однією з найсмачніших солодощів, у яких міститься цей диво-корінь, є імбирний пряник. Ця рослина входить у дієтичне та здорове харчування. оскільки робить їжу легкозасвоюваною та допомагає з перетравленням нашому шлунку.
Щоб покращити травлення, достатньо з'їдати щодня трохи імбиру.
Країна виробника - Індія.