Желатин TROBAS 180 блюм (Trobas, Нідерланди)
Натуральний желатин харчовий проводитися при переробці кісток і сухожиль тварин, а також луски і кісток риби. До складу цієї добавки входять білки, жири, крохмаль, деякі види вітамінів і амінокислот.
Особливо приємно те, що желатин харчовий містить гліцин, ця амінокислота потрібна людському організму для забезпечення життєдіяльності. В інших білкових продуктах гліцину міститься мізерно мало, тому використання желатину для приготування страв дуже корисно для організму.
Спосіб застосування:
Желатин заливають холодною водою, витримують 30-40 хвилин, поки він не набубнявіє. Потім нагрівають, постійно помішуючи. Після повного розчинення його необхідно процідити.
Для отримання "тремтячого" желе розчиніть 20 гр. желатину в 1 л. води.
Для "твердого" желе - від 40 до 60 гр. на 1 л. води.
Хімічна природа: Тваринний білок, який отримують шляхом часткового гідролізу колагену зі шкіри свині.
Тим же, хто з якихось причин не хоче або не може вживати в їжу продукти, що мають тваринне походження, можна замінити желатин, агар-агаром. Цей продукт має чудові желирующими властивостями і проводитися при переробці морських водоростей.