Бадьян - це пряність, має солодкувато-гіркий смак, надходить у продаж у вигляді цілих або поламаних стручків у формі зірки чи в меленому вигляді. Бадьян (зірчастий аніс) за запахом нагадує аніс, але перевершує останній по складності і тонкощі аромату.
Бадьян повсюдно застосовується у виготовленні кондитерських виробів (пряників, печива, кренделів, кексів та ін).
В якості приправи бадьян чудово підходить до страв з м'яса, птиці, риби. Він не тільки покращує смак і аромат цих продуктів, надаючи їм пікантності, але і робить їх більш ніжними і м'якими.
Зірчастий аніс у багатьох країнах використовують для додання специфічного аромату алкогольних напоїв, найвідомішим з яких є анісова настоянка.
Кулінари радять використовувати аніс цілком чи шматочками, так як вони мають найбільш інтенсивний аромат.
Країна виробника - Китай.