Перець духмяний використовується як замінник чорного перцю. Особливістю запашного перцю є його унікальний аромат, що комбінує в собі відтінки запахів кориці, мускатного горіха, чорного перцю і гвоздики. Завдяки цій якості, а також гостроті, ця пряність має широкий спектр застосування.
Можна сміливо говорити, що духмяний перець можна додавати до будь-якої страви, починаючи від салатів, супів, м ясних виробів до випічки, десертів та напоїв. Без нього не обходиться і домашнє консервування.
Загальновідомим є той факт, що перець має протизапальний ефект, саме тому дуже часто використовується при розладах кишково-шлункового тракту. Він дозволяє нормалізувати водно-сольовий баланс в організмі. А також надає сил та бадьорості, відновлюючи життєву енергію людини.