Це одна з найпопулярніших спецій у світі. Батьківщиною є південна частина Індії, провінція Малабар. Він має в собі велику кількість сонячної енергії, тому в санскриті називають «маріч». А це, як відомо одне з імен сонця.
Чорний перець дуже багатий на вітамін С. В ньому багато заліза, кальцію, фосфору, вітамінів групи В, рибофлавіну, фолієвої кислоти, марганцю, фтору, селену, калію, клітковини. Він може посилювати і корисні властивості лікарських рослин.
Цей продукт здатний поліпшити травлення, він підвищує апетит. Якщо у людини є гастрит зі зниженою секрецією, чорний перець дуже корисний. Але, звичайно, не тоді, коли є загострення. Він допомагає очищати кровоносні судини, очищає їх, розріджує кров, корисний при проблемах зі шкірою, при ожирінні, здатний підвищити працездатність, рятує від хронічної втоми.
Ця спеція відмінно підходить до злакам, овочевих, м'ясних страв. Додають у соуси, супи, іноді навіть у випічку. По суті, він використовується в кожній кухні і є універсально приправою.