Біла гірчиця — це спеція, яка до смаку дуже схожа з хроном. В основному застосовують насіння рослини, з них готують гірчицю столову, додаючи оцет, сіль, цукор і олію рослинні, іноді додають різні прянощі, для того, щоб надати страві додаткового аромату, оскільки насіння позбавлене жодного запаху.
Ще насіння використовують для приготування різноманітних спецій і приправ, овочевих страв, супів і фаршів, іноді їх додають під час консервування овочів. Біла гірчиця також використовується в салатах, соусах і стравах із рису. Однак перед приготуванням страв необхідне насіння підсмажувати для активації в них ароматичних олій, які не тільки нададуть страві горіховий аромат, але й проявлять свої лікувальні властивості. Виділені водночас леткі пари мають антибактеріальну дію, тому гірчицю використовують як захисне покриття під час приготування м'яса та риби, вона також запобігає витіканню м'ясного соку. А також ця рослина містить велику кількість жирних і ефірних олій, які мають цінність у консервному виробництві та хлібопіченні.
Порівнюючи з чорною, біла гірчиця має ніжніший і пікантніший смак. У кулінарії часто застосовується гірчичний порошок длядів м'ясних страв, зокрема і з птиці, і різних підліл, з його використанням готують майонез. Варто зазначити, що розведений гарячою водою гірчичний порошок виділяє гірчичну олію з різким гострим запахом і смаком, тому столова гірчиця має властивість подразнювально діяти на слизову оболонку ротової порожнини.
Країна-виробник — Україна.