Кардамон – це одна з найдорожчих прянощів, що відноситься до сімейства імбирних і володіє гострим пряним ароматом. Сушені стручки з насінням збирають і сушать. У сушеному вигляді стручки можуть зберігатися достатня довго, не втрачаючи своїх корисних властивостей.
Насіння кардамону пекучі на смак, з присмаком лимона. Ця спеція має білі виражений і сильний аромат. Вважається, що якщо розжувати насіння кардамону, то можна позбутися від неприємного запаху з рота і позбутися сонливості вранці. Кардамон є прекрасним засобом від багатьох проблем, пов'язаних з травною системою, він допомагає полегшити розлад шлунку, здуття живота і метеоризм.
Так, у Західній Європі його зазвичай додають до супів та гарнірів. Овочі з додаванням кардамону мають насичений пряний смак. А в кулінарних традиціях Сходу кардамон є важливим інгредієнтом у приготуванні десертів. Цікавим є той факт, що додаючи кардамон до кави, шкода кофеїну зменшується в рази.