Коріандр — одна з найвідоміших пряних трав, її вирощують у Середземномор'ї та в країнах Азії понад 3 тис. Літ. Цікаво, що коріандр і кінза — дві різні приправи, які виготовляються з однієї рослини. Досвідчені кухарі радять обов'язково додавати коріандр у страви з бобових, салати з морквою, до солоної оселі, баранини та купати з часником. Бариста часто висипають коріандр у каві, такий напій заряджає бадьорістю на весь день.
Насінням коріандру приправляють рибу та м'ясо. Їх кладуть у картоплю, супи, салати, сири, ковбаси та соуси. Для надання пікантного смаку ця приправа є в стравах із пекінською, червоношкіряною та савовою капустою. Парфуми додають насіння консервовані томати, гриби, огірки, капусту та оливки.
Коріандр можна побачити в багатьох індійських сумішах. Він чудово поєднується з перцем чилі та часником. Чудовий аромат і смак страви набувають, якщо разом із коріандром додати чорний перець, селеру, зиру, фенхель або кмин.
Країна-виробник: Україна.