Каєнський перець – це спеція, яка має дуже гострий пекучий смак і тонкий аромат. Використовується в свіжому і сушеному вигляді, в стручках і порошку. Рекомендується використовувати в невеликих дозах для приготування твердих сирів, соусів, страв з м яса і яєць.
Корисні властивості каєнського перцю просто вражають.Він покращує травлення, нормалізує роботу серця, очищує кров.
Кайєнський перець покращує травлення, допомагає засвоювати важку їжу. Окрім того, стимулює циркуляцію крові. Завдяки йому, прискорюються процеси перенесення поживних речовин до всіх клітин в організмі. Відбувається відновлення червоних кров'ю дерев'яних тілець, що також сприяє зміцненню імунітету і нормальній роботі серця.
Проте не слід забувати, що вживання канського перцю у великих кількостях може нашкодити здоров'ю. Будь-які алергічні реакції чи погане самопочуття свідчать про те, що слід припинити вживання спеції.