Рожевий перець — один із різновидів перцю, що має солодкувато-перковий м'який смак, з нотками анісу анісу, ментолу, родзинок, цитрусових і ялівцю. Через свій м'який смак і аромат, а також брак пекучості, він підходить практично до всіх продуктів.
Щоб розкрити смак рожевого перцю, рекомендують ягоди злегка підсушити на вогні, на сковороді без додавання олії. Також розкривається смак сильніший у перемелених у кавомолці ягід. Причому додавати в страви рожевий мелений перець треба відразу після помелу.
Додають його в маринадів для м'ясних і рибних страв, розсолів, тушкованих овочів, різних напоїв. Нерідко рожевий перець для надання кислинки додають у десерти.
Такий перець може сприятливо діяти на процеси травлення та шлунково-кишковий тракт загалом (його використовують у лікуванні діареї), покращувати роботу серцево-судинної системи. Крім цього, застосовують його під час лікування подагри, ревматизму, різних видів артриту. Плоди рожевого перцю використовують і під час виробництва ефірної олії. З косметичною та медичною метою його потрібно застосовувати з великою обережністю, оскільки велика ймовірність отримання подразнення шкіри та прояву алергічної реакції.