Приправа до плову додається до рису разом з обсмаженими овочами. До її складу входить: паприка, томати, часник, куркума, петрушка, кумін, розмарин, барбарис синій, чилі, коріандр мелений, кондари та ін.
У традиційному азіатському плоскому обов'язку "обов'язковими спеціями є зира (кумін), барбарис.
Зіра — це насіння індійського кмину, яке відрізняється від нашого кмину дрібнішими розмірами та забарвленням. Крім того, воно має різкіший, сильний і приємний аромат. У плові краще використовувати ціле насіння куміну.
Барбарис теж краще додавати цілим. Під час розкушування висушених ягід у роті з'являється кислий присмак. Річ у тім, що барбарис містить вітамін С, яблучну, лимонну та винну кислоти. Він буває темно-червоного, червоного, чорного кольору, але це не впливає на його смак. Плова барбарис надає тонкої кислої нотки.