Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Сумах або Сумак — спеція з мелених ягід одного з різновидів сумуху червонувато-бордового кольору з кислим смаком.
У кулінарії сумах використовують для приготування шашлику або смаженого м'яса.
Крім цих страв, він також добре поєднується:
- З виробами з фаршу та м'яса ( ковбаса, тефтелі, люля-кебаб, копчена свинина, баранина). Оскільки ця пряність не має різкого запаху, то м'ясо стає апетитним, а завдяки кислому смаку страва виходить м'якою та соковитою.
- З напоями (індійський лимонад). Його заварюють як чай або готують компоти.
- З овочами (салати, овочеве рагу, плов, страви з квасолі, сочевиці, гороху).
- З рибними стравами (смажена або запечена риба в духовці, рибний бульйон). Для цього його додають або в маринад, або в процесі приготування.
- Із соусами, які зроблені з кисломолочних продуктів. Ними або заправляють салати, або подають в окремій тарілці для м'ясних страв.
- З солодкою випічкою, надаючи виробам кислуватий присмак.
- Приправа сум — досить калорійний продукт, тому можна додавати до страви чайну ложку спеції — і смак стане насиченим, а колір яскравішим.