Естрагон (тархун) — це багаторічна рослина, зовні дуже схожа на полину. Вирощують його заради молодого запашного листя й суцвіть.
Зрізають зелень не раніше, ніж пагони виростуть до 20 см. Урожай із дорослих рослин можна збирати 3-4 рази в сезон.
Листя багате на ефірні олії, має гострий смак, містить аскорбінову кислоту, рутин, каротин, смоли, фітонциди. У дієтичному харчуванні тархун рекомендують для поліпшення апетиту та обміну речовин, нормалізації кислотності шлункового соку, посилення травлення, у разі атеросклерозу та ущільнення стінок судин, як легкий сечогінний засіб. Естрагон покращує дихання, діє як тонізувальний і освіжний засіб. Але протипоказаний під час вагітності.
Свіже листя використовують як приправу до салатів, м'ясних страв, супів і борщів, соусів, сирів, під час засолювання та консервування овочів і грибів. З тархоном готують страви з рису, шампіньйонів, квасолі. Зеленню можна натирати м'ясо та птицю. Свіжу кладуть у страви перед вживанням, суху — наприкінці приготування. З естрагоном виготовляють ароматизовані оцет, напої, гірчицю.