кмин — це спеція, відома своїми високими пряно-вкусовими якостями. Дуже часто може входити в різні суміші. Він покращує травлення, посилює діяльність кишківника, чинить жовчогінну, проносну, транквілізувальну дію; застосовується у разі головного болю, кашлю, бронхіту, пневмонії.
Зовні засоби з кмину застосовують для лікування шкірних хвороб: виразок, грибків, прищів тощо. Як косметичний засіб застосовують для позбавлення пологових плям, для лікування облисіння, а регулярне вживання насіння чорного кмину покращує колір обличчя.
У кулінарії кмин активно використовують домогосподині в консервації. Крім того, він покращує смак м'яса та риби. Кмин як інгредієнт у кондитерських виробах робить їх більш ароматними та яскравими на смак.
Країна виробника — Фінляндія.