Коли приходить справжня зима та заводиться морозами, починаються й перші застуди. Сучасна людина настільки завантажена повсякденними справами, що у разі виникнення будь-яких слабкостей намагається шукати всі можливі та неможливі шляхи, щоб позбутися їх.
Останнім часом особливу популярність набула використання кореня імбиру не тільки в кулінарії, але й нетрадиційній медицині. Тому під час застуди про його користь і говорити нема чого.
У корені імбиру міститься безліч вітамінів і мікроелементів, що поліпшують імунні процеси. Крім того, ефірна олія імбиру має бактерицидну дію, що пригнічує хвороботворні мікроорганізми. Імбир є чудовим тонізувальним засобом, що стимулює кровообіг, особливо в кінцівках, що нормалізує дихання. Спеція позбавляє головного болю, слабкості, важкості в шлунку. Антиоксидантні властивості імбиру покращують пам'ять, поліпшують концентрацію уваги та підвищують гостроту зору.
Однак є деякі протипоказання з уживання цієї пряності з лікувальною метою. Так, за підвищеної температури або гарячки, імбир може спровокувати ще більше підвищення температури. У будь-якому разі краще проконсультуватися з лікарем.
У разі простудних захворювань імбир частіше застосовують, додаючи в чай. Рецептів імбирного чаю є безліч. Тому ми пропонуємо Вам сьогодні класичний рецепт імбирного чаю.
· відріжте шматочок імбиру 4-5 см. завдовжки (на літр води)
· очистьте> та поріжте
· закип'ятіть воду, покладіть у неї імбир і варіть упродовж 10 хвилин
· зніміть із вогню, процідіть і вживайте.
Про користь імбиру або його шкоду для здоров'я можна сперечатися довго. Однак, таку багату на вітаміни та мікроелементи, пряність варто спробувати. А спробувавши один раз, Вам захочеться пригощати його частіше.