Овочі на грилі — здорова альтернатива овочам, смаженим на олії.
Гриль не передбачає додавання жирів, що говорити про нешкідливість страви. На поверхні овоча з'єднання являється апетитна скоринка, «рідний» сік вихідного продукту, як правило, в невеликих кількостях просто випаровується, а тонкий аромат спецій насичує чудовим смаком. В овочах зберігаються всі вітаміни і мікроелементи продукту.
Також гриль не протипоказів людям з хронічними захворюваннями шлунка та печінки, а порівняно низький вміст калорій у продуктах, приготовлених на грилі, сприяє хорошій фігурі
Запікати овочі можна як удома, якщо маєте сковорідку-гриль, так і на природі за допомогою мангалу.
Кухарі з досвідом радять дотримуватись кількох правил, які допоможуть зробити овочі-гриль ароматними і смачними.
Отже:
· Абі після грилю овочі не були надто сухими, лишіть їх перед приготуванням у холодній води на 30 хвилин. Після цього легенько протріть серветками і змажте оливковою олією і тільки тоді запікайте.
· Солити овочі варто тільки готовими, а не до цього, інакше з них вийде сік.
· Підсмажувати овочі краще не цілими, а порізаними на шматки середнього розміру. Так вони посмажаться швидше і рівномірніше.
· Всі частини мають бути приблизно однакові за розміром.
· Якщо збираєтесь приготувати на грилі баклажани, зробити їх смачнішими допоможе маринад із солі, цукру, води та оцту. Овочі в ньому варто потримати не менш як півгодини. Якщо ж вирішили обійтись без маринаду, за 15 хвилин до приготування баклажани варто злегка підсолити. Тоді з ний вийде зайва рідина.
Також є безліч рецептів салатів із овочів - гриль. Вісь наприклад.
Рецепт салату з картоплею-гриль
Інгредієнти:
4 великих картоплини,
5 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. приправи для овочів
дрібка розмарину
2 апельсини (почистити і порізати)
1 червона цибулина (тонко нарізати кільцями або півкільцями)
2 пучки свіжої руколи
2 ст. л. червоного винного оцту.
Спосіб приготування:
Картоплю нарізати кружальцями середньої товщини. Перемішати з трьома ложками оливкової олії, спеціями і розмарином. Обсмажити на грилі по 4-5 хвилин з кожного боку.
Поки готується картопля, апельсини змішати з цибулею, оцтом і оливковою олією. Знявши картоплю з грилю, відразу ж додайте її в салат і перемішайте. Картопля на грилі виходить сухуватою. Якщо додати її в салат ще теплою, то вона просочитися соусом. Додати в салат руколу, перемішати.
Також пропонуємо Вашій увазі відеоролик приготування овочів гриль зі сметанним соусом зі спеціями від «Ярмарок приправ».
«Ярмарок приправ» - магія на Вашій кухні!
Джерело https://kolizhanka.com.ua