Головне правило боротьби з палючою спекою - більше пити. Соки, проста вода, трав'яний яні чаї, навіть холодні супи - все стане в нагоді. І, звичайно, продукти, які містять багато рідини, будуть основою нашого раціону. Важливо, щоб у всіх продуктах, які потрапляють на стіл, було якомога більше вітамінів та мікроелементів. По-перше, вони виводяться разом з вологою, а по-друге, влітку обмінні процеси в організмі прискорюються, втрата вітамінів і мінеральних речовин збільшується. У спечу в першу чергу втрачаються вітаміни групи B і вітамін С, тому продукти, які з'єднання є на нашому столі, повинні бути багаті цими вітамінами. З білкових продуктів рекомендуємо віддати перевагу рибі, морепродуктах або білому м'яка ясу птиці. Також зверніть увагу на кисломолочні продукти. Вони заповнюють дефіцит білка, крім того, кислий смак вгамовує спрагу і надає відчуття свіжості.
Огірок. Він на 96 відсотків складається з води і відмінно охолоджує організм. До того ж огірки містять калій, кальцій, магній, фосфор, йод, вітаміни групи В і С.
Кавун. Сама «водна» ягода. Крім того, містить кальцій, магній, натрій, залізо, вітаміни С, В6 і PP. В наш час з'єднання явилися нові ранні сорти кавунів, вони дозрівають вже до липня.
Зелень. Петрушка, кінза, кріп, селера, всі сорти листового салату, щавель ... Список можна продовжувати. Всі вони вкрай корисні, містять багато вітамінів, у тому числі і групи B, а ще більше ніж на 90 відсотків складаються з води.
М'яка м'ята. Володіє білі вираженим охолоджуючим ефектом. Її добре додавати в чай і в лимонади, а також в холодні супи і салати. У сильну спечу охолодити і додати бадьорості може просто м'яка ятний аромат, так що тримайте під рукою м'яка ятну ефірну олію.
Шпинат. У ньому велика кількість магнію і вітамінів групи B. Ще шпинат містить лютеїн. Це антиоксидант, що захищає від сонячного випромінювання очі і шкіру.
Ягоди. Літо - наш єдиний шанс зарядитися вітамінами на весь рік, що залишився. Тому обов'язково потрібно включати в раціон всі сезонні ягоди: полуницю, вишню, смородину, аґрус. Найкраще в сірому вигляді.
Перець. Всі азіатські страви повні прянощів. А перець - їх голова. Азіати знають, що роблять, так як гостра їжа викликає посилене потовиділення, що захищає організм від перегрівання. Крім того, прянощі - джерело вітамінів.
На нашому сайті є перець чилі стручком, різаний та мелений. А також великий вибір різноманітних готових сумішей на будь який смак, в які входити цей корисний і неповторний овоч.
Кисломолочні продукти втамовують спрагу, м яко насичують і заповнюють дефіцит білка. Відмінно гармонують і з зеленню, ягодами і фруктами.
Морепродукти. Натрій, калій, фосфор, йод, магній, цинк, мідь, марганець, калій - і це ще неповний перелік тих корисних мінералів, що можна знайте на дні моря. Крім того, морепродукти добре засвоюються.
Імбир. Допомагає при поганому самопочутті в спечу, полегшує дихання, бореться з холестерином і знижує тиск.
Айва. У ній містяться провітамін А, вітаміни групи В, С, Е, РР. У цьому продукті багато калію, який допомагає і серцю, і диханню, також айва благотворно впливає на настрій, бадьорить.
Зелений чай. В Азії в спечу п'ятому п'ють гарячий чай. Найкраще зелений або трав'яний. Це дивно, але він найкраще втамовує спрагу і освіжає.
Отож, налаштовуємось на легкий і смачний раціон шкірного дня і гаряча пора буде улюбленою!
Ярмарок приправ - магія на Вашій кухні!
джерело http://indianspices.ru