Продавець Ярмарок Приправ розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1609 відгуків
Прянощі — дітям! Назад до школи Переглянути

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

вул. Фабрична 8. 33029, Рівне, Україна
+380 (67) 768-94-08
+380 (95) 892-46-19
+380 (96) 736-21-45
Ярмарок Приправ
Кошик

Незабаром Масляна. Що готувати на Масляну. Рецепт тірамісу-торту з млинців із сіром маскарпоне

Незабаром Масляна. Що готувати на Масляну. Рецепт тірамісу-торту з млинців із сіром маскарпоне

На Масляну вже не годиться їсти м'ясо, але ще дозволені риба і молочні продукти (тому цей тиждень називається сирним). Млинці, неодмінний атрибут Масляної, малі ритуальні значення: вони являли собою символ сонця.

Зазвичай млинці пеклися з гречаного або пшеничного борошна. До них подавалися різні приправи: сметана, яйця, ікра. Крім млинців на Масляну традиційно готували оладки, деруни, вареники і різноманітні пироги.

Масничні застілля відрізнялися великою кількістю рибних страв: тушкованими і смаженими карасями і коропами, заливною рибою, копченим та солоним оселедцем, який традиційно подавали до млинців.

 

Ми пропонуємо Вам приготувати дуже смачний, ніжний і красивий тірамісу-торт з млинців із сіром маскарпоне.

Для млинців: 400 мл теплого молока, 120 мл міцної кави (200 мл води + 3 ст. л. кави), 3 яйця, 50 г сметани, 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 2 ст. л. какао, 3 ст. л. цукру, 40 г розтопленого вершкового масла, 1 ч. л. ваніліну або ванільного цукру.

 

Для крему: 400 мл молоко + 3 жовтки + 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю +120 г цукру, 8 г желатину

+ 60 мл води, 350 мл вершків для збивання + 100 г маскарпоне + 0,5 ст. л. ваніліну

+ 1 ч. л. лікеру або рому, 2 ст. л. какао - для прикраси.

 

Змішуємо всі сухі інгредієнти – борошно, цукор, какао, розпушувач. Добавляємо яйця, сметану, проціджену каву, ванілін або ванільний цукор, розтоплене масло. Перемішуємо. Вливаємо теплі молоко частинами, щоб не було грудочок. Все добре перемішуємо і готове тісто проціджуємо через сито.

Смажимо з двох сторін на розпеченій сковороді не тонкі млинці. Гярячий млинець зі сковороди викладаємо на паперовий рушник до остигання (щоб не ставши вологий).

Для приготування крему спочатку змішуємо цукор і крохмаль, яйця, 60 мл молока. Молоко що залишилось доводимо до кипіння, вливаємо отриману яєчну масу в кипляче молоко, постійно помішуючи, доводимо до кипіння і залишаємо щоб наш заварний крем застиг.

Желатин висипаємо в теплу воду на 20 хв. до набухання. Коли желатин добре набухне, ставимо на 1 хвилину в мікрохвильову і остуджуємо.

Сир маскарпоне кладемо в окрему ємність, додаємо вершки, готовий желатин і все збиваємо міксером до пишної маси. Додаємо ванілін або ванільний цукор. Вливаємо лікер або ром (можна коньяк). Тоді невеликими порціями додаємо заварний крем і змішуємо міксером. Ставимо крем на півгодини в холодильник поки не почне загусати.

Тепер залишилось скласти наш торт. Кладемо на тарілку перший млинець. Щоб тарілка залишалась чистою від крему під млинець можна покласти пекарський папір. Промазуємо кожний млинець кремом. Верхній млинець також промазуємо, і посипаємо какао. Ставимо в холодильник на 2 години щоб добре застиг.

Смак торта з млинців дуже ніжний, а аромат не дасть торту довго стояти у Вас на кухні.:)

Смачної Масляної! Зі спеціями "Ярмарок приправ" Ваші страви відкриють свій смак по-особливому.

""Ярмарків приправ" - магія на Вашій кухні!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner