Продавець Ярмарок Приправ розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1602 відгуків
Знижка -10% на ВСІ товариПереглянути

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

вул. Фабрична 8. 33029, Рівне, Україна
+380 (67) 768-94-08
+380 (95) 892-46-19
+380 (96) 736-21-45
Ярмарок Приправ
Кошик

Домашня ковбаска — смачна, поживна та найголовніше — зроблена своїми руками.

Домашня ковбаска — смачна, поживна та найголовніше — зроблена своїми руками.

Домашня ковбаса — це одна з найсмачніших м'ясних страв. Українці здавна в холодну пору року піклують цю страву, позаяк вона поживна ще й смачна. Зазвичай у домашню ковбасу клалі свинину. Але можна робити дієтичну ковбаску з м'яса курки, індичка або кролика. М'ясо, сіль, спеції та часник — усе, що потрібно для приготування смачної домашньої ковбаси в натуральній оболонці.
Інгредієнти:

м'ясо — 1,8 кг;

сало — 0,3 кг;

чеснок – 20 гр.;

соль – 35гр.;

перець чорний мелений;

суміш спецій для домашньої ковбаски

гірчиця в зернах;

оболонка для ковбаси — 3 метри.


Зараз у торговій мережі не складно знайти натуральну оболонку для домашньої ковбаси, вона продається у великих супермаркетах у м'ясних відділах (назвуку "Брюшки натуральні свині" або "Брюшки натуральні баранячі). Оболонки очищені та зберігаються у великій кількості солі. Їх потрібно добре промити під проточною холодною водою зверху та всередині, залити холодною водою й залишити на 30 хвилин.Колбасну оболонку краще відразу нарізати потрібними шматочками необхідної довжини (1,2 -1,5 метра буде якраз).

Приготування:

М'ясо та сало порізати маленькими шматочками. Якщо м'ясо жирне — сало можна не класти, якщо м'ясо нежирне краще додати сало, щоб ковбаса не була сухою. Щоб подрібнити сировину для ковбаси, можна або перемолоти в м'ясорубці, або нарізати дрібно ножем. До подрібненого м'яса та сала додаємо сіль, вичавлений через часник часник, спеції.
У «Ярмарку приправ» Ви можете придбати спеціальну суміш спецій для домашньої ковбаски. https://yarmarok-priprav.com.ua/p511123773-chassik-granuli-vischij.html
До складу суміші входять перець чилі, паприка, кумін, мускатний горіх, лавровий лист, коріандр, цибуля, кунжут.
Також у нас є сухий часник у гранулах. Він у подрібненому вигляді та краще вимішується в фаршах. https://yarmarok-priprav.com.ua/p511123773-chasnik-granuli-vischij.html
Перемішуємо фарш і розпочинаємо начинку ковбаси. Вставляємо насадку для начинки ковбас у м'ясорубку. Змащувальний насадку олією і одягаємо як панчох, оболонку на насадку. Зазв'язує край оболонки в вузлик. Проколюємо край оболонки шпилькою та починаємо через м'ясорубку прокручувати ковбасний фарш. Так рівномірно наповнюємо оболонку фаршем. Дуже туго м'ясо в оболонку не заповнюйте, періодично перекручуйте кілька разів ковбаску, це потрібно для подальшої зручності під час згортання її в кільце. Також потрібно іноді проколювати оболонку шпилькою. щоб випустити повітря і під час смаження оболонка залишиться цілою.

 

Коли вся кишка наповнена, потрібно зав'язати кінці на вузлик або просто зав'язати ниткою. Далі запікаємо ковбасу.
Найсмачніша ковбаса виходить запечена в духовці в рукаві. Така ковбаса виходить м'якою та рум'яною. Є ще один великий плюс такого способу запікання ковбаси — духовка після такого запікання залишається чистою.

Розміщуємо ковбасу в рукав, наливаємо в рукав 2 ст. ложки води, зщипуємо, кладемо на деко та вирушаємо в розігріту до 180° духовку. Через 15 хв зменшуємо температуру до 150 градусів і залишаємо до легкого рум'янцю ковбаси (ще хвилин 20). Потім вимикаємо духовку та залишаємо ковбасу ще хвилин 10.
У процесі приготування з ковбаси витече багато рідини та жиру. Якщо випікати в рукаві, то жир залишається в рукаві, а не в листі.
Якщо запікати без рукава ковбасу потрібно покласти на дно форми, у якій запікаєте ковбасу сухі гілочки фруктового дерева та налити на дно форми трохи води. Ковбасу викласти на гілки — вона й не пригорить, й дістане аромат від гілок.
За такого способу запікання ковбасу можна перевернути для рівномірного рум'янцю. Якщо колечко ковбаси велике його краще зв'язати в декількох місцях разом нитками, тоді під час перевертання ковбаса не зламається.
Ще можна зв'язати кільце ковбаси, відварити його хвилин 5, потім запекти на гілках у духовці. За останніми способами запікання ковбаси вийде теж дуже смачної, але трохи сухої, ніж під час запікання в рукаві.

Ковбаса в домашніх умовах готується просто, а задоволення від смачного та якісного продукту ви отримаєте ціле море!

 

 

 

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner