Майоран - це пряність, яка користується надзвичайною популярністю в кулінарії.
Майоран часто порівнюють з орегано і чебрецем, і дійсно ці трави тонко доповнюють майоран, не замінюючи один одного.
Завдяки тому, що майоран полегшує травлення, його часто поєднують з жирними і важкими для травлення стравами, такими як смажена свинина, качка, гусак, жирні сардельки і ковбаски. Майоран чудово поєднується з такими овочами, боби і капуста, які також важкі для травлення, їм приправляють смажену картоплю.
Однак майоран має такий сильний аромат, у великих кількостях погано поєднується з іншими пряними травами, а значить, використовувати його потрібно дуже обережно, щоб не порушити смак страви.
Спектр застосування майорану дуже широкий, його активно використовують сировари, ковбасники, винороби, пивовари і навіть парфумери. Майоран для багатьох є обов'язковим пряністю при консервуванні томатів, огірків та інших овочів.
Сушений майоран додають навіть у киселі, компоти і квас. Господині дуже цінують його легкий пекучий присмак і стійкий пряний аромат.