Чорний перець мелений – одна з найбільш зповсюджених спецій у світі. Завдяки своїм корисним властивостям широко використовується, як у кулінарії, так і в сфері медицини.
Перець додається до супів, підлив, соусів, овочевих салатів, маринадів, при приготуванні всіх видів м яса, включаючи дичину, савойської капусти, квасолі, гороху, сочевиці, квашеної капусти, гуляшу, яєць, сирів, томатів, риби, консервованих овочів і для великої кількості інших страв, які готуються в нашій кухні. Без перцю не обходитися виготовлення ковбас і цілий ряд виробів з м яса. Мелений перець не вимагає довгої теплової обробки, на відміну від перцю горошком.
У складі перцю присутні вітаміни групи В, А, С, Е, К і P. Крім того, тут присутні такі мінеральні речовини як магній, марганець, мідь, кальцій, залізо та інші. Особливо ця спеція корисна для травлення. Адже вона збуджує апетит, сприяє травленню, бореться з токсичними речовинами, очищає організм, підвищує імунітет. Викликає активні потовиділення.