Країна виробництва - Туреччина.
Натуральний желатин харчовий проводитися при переробці кісток і сухожиль тварин, а також луски і кісток риби. До складу цієї добавки входять білки, жири, крохмаль, деякі види вітамінів і амінокислот.
Особливо приємно те, що желатин харчовий містить гліцин, ця амінокислота потрібна людському організму для забезпечення життєдіяльності. В інших білкових продуктах гліцину міститься мізерно мало, тому використання желатину для приготування страв дуже корисно для організму.
Крім того, желатин харчовий містить деякі амінокислоти протеїнів, зокрема, гідроксипролін і пролін. Тому страви з желатином дуже корисні тим, у кого є захворювання суглобів і кісток, наприклад, остеохондроз. Корисний желатин і для поліпшення стану нігтів, волосся та шкіри. Цей продукт використовують не тільки в якості харчової добавки, але і роблять з нього косметичні маски і ванночки.
Желатин випускають у вигляді порошку або листочків. Для шкірного виду продукту є свої тонкощі. Якщо використовується порошковий желатин, то потрібно відведені кількість порошку залити кип'яченою охолодженою водою. Желатин має властивість сильно розбухати, збільшуючись в обсязі приблизно в 6 разів. Цю обставину слід враховувати, щоб визначити необхідну кількість води. Масу залишити для набухання приблизно на 30-40 хвилин. Тепер потрібно приготувати водяну баню, куди поміщається посуд з набряклим желатином, і нагрівати масу до розчинення грудочок, ні в якому разі не допускаючи закипання. Отриманий розчин додається в підготовлені продукти, добре перемішується і страва надавати в холодильник для застигання. При цьому потрібно враховувати, що якщо на літр рідини взяти 20 грамів желатину, желе вийде слабким, «тремтячим». Для отримання міцного желе, яке можна порізати ножем, потрібно брати приблизно 40-60 грамів желатину на літр сиропу або бульйону.
Потрібно зауважити, що в кулінарії є досить багато страв, до складу якіх входити желатин харчовий. Рецепти закусок і десертів можна знайте у великих кількостях в кулінарних журналах або в мережі на сайтах відповідної тематики. Це різноманітні желе, муси, холодці, креми, солодкі і закусочні заливні страви та багато іншого.
Тим же, хто з якихось причин не хоче або не може вживати в їжу продукти, що мають тваринне походження, можна замінити желатин, агар-агаром. Цей продукт має чудові желирующими властивостями і проводитися при переробці морських водоростей.