Кошик
200 відгуків
promo_banner
УкраїнаРівненська областьРівневул. Соборна, 370в
+380677689408
+380958924619
+380967362145
Ярмарок Приправ
Кошик

Домашня ковбаска - смачна, поживна і найголовніше - зроблена своїми руками.

Домашня ковбаска - смачна, поживна і найголовніше - зроблена своїми руками.

Приготувати ковбасу в кишках в домашніх умовах не так вже й складно, достатня дотримуватися рецептури і скористатися деякими порадами і настановами.


Домашня ковбаса - це одна з найсмачніших м ясних страв. Українці з давніх-давен в холодну пору року печуть цю страву, так як вона поживна ще й смачна. Зазвичай в домашню ковбасу клали свинину. Альо можна робити дієтичнішу ковбаску з м яса курки, індика чи кролика. М'ясо, сіль, спеції і часник – все, що необхідно для приготування дуже смачної домашньої ковбаси в натуральній оболонці.

Інгредієнти:

м'ясо - 1,8 кг;

сало - 0,3 кг;

часник - 20 гр .;

сіль - 35гр .;

перець чорний мелений;

суміш спецій для домашньої ковбаски

гірчиця в зернах;

оболонка для ковбаси - 3 метри.

 

Зараз в торговельній мережі не складно знайті натуральну оболонку для домашньої ковбаси, вона продається у великих супермаркетах в м ясних відділах (називається "Черева натуральні свинячі" або "Черева натуральні баранячі). Оболонки очищені і зберігаються у великій кількості солі. Їх треба добре промити під проточною холодною водою зверху і всередині, залити холодною водою і залишити на 30 хвилин. Ковбасну оболонку краще відразу нарізати потрібними шматочками необхідної довжини ( 1,2 -1,5 метра буде в самий раз).


Приготування:

М'ясо і сало нарізати невеликими шматочками. Якщо м'ясо, жирні - сало можна не класти, якщо м'ясо нежирне краще додати сало, щоб ковбаса не була суху. Щоб подрібнити сировину для ковбаси можна або перемолоти в м ясорубці, або нарізати дрібненько ножем.До подрібненого м яса і сала додаємо сіль, видавлений через часникодавку часник, спеції.

У «Ярмарок приправ» Ви можете придбати спеціальну суміш спецій для домашньої ковбаски. https://yarmarok-priprav.com.ua/p511689003-priprava-dlya-domashnoyi.html

У склад суміші входять перець чілі, паприка, кумін, мускатний горіх, лавровий лист, коріандр, цибуля, кунжут.

Також у нас є сухий часник в гранулах. Він в подрібленому вигляді і краще вимішується у фаршах. https://yarmarok-priprav.com.ua/p511123773-chasnik-granuli-vischij.html

Перемішуємо фарш і приступаємо до начинки ковбаси. Вставляємо насадку для начинки ковбас в м ясорубку. Змащуємо насадку олією і надягаємо як панчоха оболонку на насадку. Зав'язуємо край оболонки у вузлик.Проколюємо край оболонки шпилькою і починаємо через м ясорубку прокручувати ковбасний фарш. Так поступово наповнюємо оболонку фаршем. Дуже туго м'ясо в оболонку не заповнюйте, періодично перекручуйте кілька разів ковбаску, це потрібно для подальшої зручності при згортанні її в кільце. Також потрібно іноді проколювати оболонку шпилькою. щоб випустити повітря і при смаженні оболонка залишиться цілою.

Коли вся кишка наповнена потрібно зав'зв'язати кінці на вузлик або просто зав'зв'язати ниткою. Далі запікаємо ковбасу.

Найсмачніша ковбаса виходить запечена в духовці в рукаві. Така ковбаса виходить м'якою і рум'яною. Є ще один великий плюс такого способу запікання ковбаси - духовка після такого запікання залишається чистою.


Розміщуємо ковбасу в рукав, наливаємо в рукав 2 ст. ложки води, защипуємо, кладемо на деко і відправляємо в розігріту до 180 ° духовку. Через 15 хв зменшуємо температуру до 150 градусів і залишаємо до легкого рум'янцю ковбаси (ще хвилин 20). Потім вимикаємо духовку і залишаємо ковбасу ще хвилин на 10.

У процесі приготування з ковбаси витече багато рідини і жиру. Якщо випікати в рукаві, то жир залишається в рукаві, а не в деку.

Якщо запікати ковбасу без рукава потрібно покласти на дно форми, в якій запікаєте ковбасу сухі гілочки фруктового дерева і налити на дно форми трохи води. Ковбасу викласти на гілки - вона і не пригорить, і отримає аромат від гілок.

При такому способі запікання ковбасу можна перевернути для рівномірного рум'янцю. Якщо кільце ковбаси велике його краще зв'язку зв'язати в декількох місцях разом нитками, тоді при перевертанні ковбаса не поламається.

Ще можна пов'язаність зв'язати кільце ковбаси, відварити його хвилин 5, потім запекти на гілках в духовці.За останніми способами запікання ковбаса вийде теж дуже смачною, але трохи сухішою ніж при запіканні в рукаві.

 

Ковбаса в домашніх умовах готується просто, а задоволення від смачного і якісного продукту Ви отримаєте ціле море!

 

 

 

 

Інші статті