Кошик
13 відгуків
Сертифікована компанія Prom.ua
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 1733028
+380
67
768-94-08
+380
96
736-21-45
+380
96
800-75-03
Ярмарок Приправ
Кошик

Курага, 100г

Курага, 100г, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Курагою називають висушені плоди абрикоса. Як правило, плоди великих сортів перед сушінням звільняють від кісточок. Плоди дрібних сортів абрикос сушать з кісточками, таку курагу називають урюком. Сушений абрикос без кісточки, але не поділений на половинки, називають кайсой.

Курагу, яку ми бачимо на наших прилавках, постачають до нас Туреччина і Таджикистан. 

На отримання кураги з абрикосів йде приблизно шість-вісім днів. Щоб отримати один кілограм кураги, висушують від 3 до 4 кілограмів свіжих абрикосів.

Курага вже давно стала невід'ємною частиною кухонь різних народів. Найбільш широко її використовують для приготування десертів і кондитерських виробів (булочок, пиріжків, тістечок, цукерок тощо). Подрібнена курага часто виступає також у ролі приправи, що надає стравам кисло-солодкий смак і приємний аромат. Її використовують при приготуванні плову, різноманітних каш, супів, соусів.

Також курагу використовують при приготуванні компотів та інших напоїв.

Тип специйкурага
  • Ціна: 15 грн.