Кошик
25 відгуків
Сертифікована компанія Prom.ua
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 17
+380677689408
+380967362145
+380968007503
Ярмарок Приправ
Кошик

Курага

Курага, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Курагою називають висушені плоди абрикоса. Як правило, плоди великих сортів перед сушінням звільняють від кісточок. Плоди дрібних сортів абрикос сушать з кісточками, таку курагу називають урюком. Сушений абрикос без кісточки, але не поділений на половинки, називають кайсой.

Курагу, яку ми бачимо на наших прилавках, постачають до нас Туреччина і Таджикистан. 

На отримання кураги з абрикосів йде приблизно шість-вісім днів. Щоб отримати один кілограм кураги, висушують від 3 до 4 кілограмів свіжих абрикосів.

Курага вже давно стала невід'ємною частиною кухонь різних народів. Найбільш широко її використовують для приготування десертів і кондитерських виробів (булочок, пиріжків, тістечок, цукерок тощо). Подрібнена курага часто виступає також у ролі приправи, що надає стравам кисло-солодкий смак і приємний аромат. Її використовують при приготуванні плову, різноманітних каш, супів, соусів.

Також курагу використовують при приготуванні компотів та інших напоїв.

Дополнительные характеристики
Тип специйкурага
  • Ціна: 110 грн./кг