Всі знають, що родзинки отримують з винограду, висушуючи його певним способом, і взагалі «родзинки» - це просто виноград, тільки по-турецьки.
Родзинки виробляють не з будь-якого винограду, а тільки з того, у якого шкірка тонка, м'якоть м'ясиста, а вміст цукру - не менше 20%. Якщо виноград обробляють правильно, то в ізюмі натурального цукру міститься до 80%. Є регіони, кліматичні умови в яких сприятливі для того, щоб вирощувати виноград, а тамтешні виробники родзинок мають великий досвід - це Туркменістан, Таджикистан, Узбекистан та інші країни Середньої Азії.
Родзинки широко використовується в кулінарії, і з ним готують безліч смачних страв, особливо солодощі і випічку. Це торти, тістечка, кекси, печиво, морозиво та ін. З родзинками також роблять домашнє вино і квас.
Ізюм - це сушений виноград, але корисних властивостей у нього набагато більше, ніж у винограду свіжого.
Автор: Гатауліна Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт inmoment.com.ua обов'язкова!