Кошик
10 відгуків
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 1733028
+380
67
768-94-08
+380
96
736-21-45
+380
96
800-75-03
Ярмарок Приправ
Корзина

Перець каєнський мелений, 10г

Перець каєнський мелений, 10г, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Кайенський перець - рослина дивовижна, але більшість з нас сприймають його тільки як гостру ароматну приправу до різних страв.

Кайенський перець - це плоди червоного стручкового перцю. Вирощується в країнах з тропічним кліматом, наприклад, в Африці і Східній Індії. Використовується в свіжому і сушеному вигляді, в стручках і порошку. Має гострий пекучий смак і тонкий аромат. Рекомендується використовувати в невеликих дозах для приготування твердих сирів, соусів, блюд з м’яса і яєць.

Кайєнський перець покращує травлення, допомагає засвоювати важку їжу. Окрім того, стимулює циркуляцію крові. Завдяки йому, прискорюються процеси перенесення поживних речовин до всіх клітин в організмі. 

Доведені корисні властивості цього сорту перцю при захворюваннях серця і судинної системи. При його вживанні нормалізується робота серцевого м'яза. Оскільки перець здатний очистити кров, то відповідно, очищаються і артерії, в яких зазвичай утворюються і скупчуються бляшки, що призводять до розвитку атеросклерозу. Відбувається відновлення червоних кров'яних тілець, що також сприяє зміцненню імунітету і нормальній роботі серця.

Як відомо, часто від вживання неякісної їжі, а також від частого прийому алкогольних напоїв страждає печінка. Відновити її роботу можна також за допомогою перцю. Він здатний надавати сильну протизапальну дію, а тому може швидко усунути больові відчуття при загостреннях артриту.

Кайенський перець - це потужне протимікробний засіб. Він здатний знищувати грибок та шкідливі мікроорганізми, що викликають грибкові ураження в організмі

Не варто забувати, що кайенський перець може надати ще й негативний вплив на організм. Він дуже швидко піднімає тиск, а також стимулює діяльність нервової системи. Тому при сильному емоційному перезбудженні не рекомендується вживати перець у великих кількостях, навіть в будь-яких стравах. Щоб не нашкодити своєму організму, звертайте увагу на своє самопочуття. Будь-яке його погіршення або алергічні прояви повинні стати сигналом до припинення вживання перцю.

Оскільки кайєнський перець є дуже пекучою пряністю, поводження з ним вимагає деякої обережності, оскільки він може викликати опіки не тільки при внутрішньому вживанні, але і на шкірі в результаті звичайного зіткнення з ним. У кулінарії і медицині кайєнський перець застосовується в мінімальних кількостях.

У побуті саме цей вид перцю нерідко називають «чилі», підкреслюючи його особливі пекучі властивості.

Мелений перець в більшості випадків застосовується в приготуванні соусів і салатів, його додають в кефір, кисле молоко, маринади і до страв з м`яса, ще їм посипають страви з рису або яєць.

Основные
Страна производительМексика
Тип специйПерец кайенна
  • Ціна:грн.