Кошик
8 відгуків
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 1733028
+380
67
768-94-08
+380
96
736-21-45
+380
96
800-75-03
Ярмарок Приправ
Корзина

Кардамон зелений, 10г

Кардамон зелений, 10г, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Кардамон завжди був однією з найдорожчих прянощів. В середні століття кардамон вважався ліками, чи не від усіх хвороб, секрет приготування яких зберігався в найсуворішій таємниці. Кардамон відноситься до сімейства імбирних і володіє гострим пряним ароматом. У кулінарії використовуються плоди багаторічного трав’янистої рослини. Це стручки з насінням, які збирають, сушать і перемелюють. Сушені стручки з насінням можуть зберігатися досить довго, не втрачаючи своїх властивостей.

У кулінарії використовують насіння кардамону. У відділі спецій ви можете придбати сушені стручки кардамону. Це блідо-зелені стручки, усередині яких знаходяться пахучі насіння коричневого кольору. 

Насіння кардамону досить пекучі на смак, мають присмак лимона. Аромат одночасно ніжний і сильний. По енергетиці кардамон вважається гострої, солодкої, зігріває пряністю. Вважається, що якщо розжувати насіння кардамону, то можна позбутися від неприємного запаху з рота і позбутися сонливості вранці. Кардамон цінний тим, що підходить практично до всіх страв. Супи, овочеві страви, плов набувають особливий аромат. Кардамон подають з фруктами, горіхами, додають у десерти, компоти, чай і кава.

У західній Європі кардамон зазвичай додають в супи. Особливо добре кардамон підкреслює смак бобових. В рецепт горохового, квасоляного, сочевичного чи бобового супу обов’язково входить кардамон. Застосовується кардамон і для додання аромату гарнірів. Картопля, рис, овочеві рагу набувають ніжний, пряний смак.

В кулінарії Сходу кардамон важлива спеція для приготування десертів. Фрукти, горіхи та різноманітні десерти не обходяться без кардамону. Кава з кардамоном, ще одна риса застосування кардамону в кулінарії Сходу. Кардамон надає неповторний аромат кави і пікантність. Мелений кардамон додають у каву перед приготуванням чи кладуть декілька насінин в турку. Цікаво, що кардамон зменшує вплив кофеїну і підкреслює аромат кави.

Кардамон застосовують у всіх азіатських країнах, але зі своїм ухилом. Тут прийнято додавати кардамон в чай і складати суміші спецій. Чай з кардамоном, це традиційний напій в країнах Азії. У Китаї в чай додають насіння зеленого кардамону. Вважається, що кардамон «збільшує мудрість». Мелені насіння кардамону входять в китайську суміш «п’ять спецій». В Індії заварюють масала чай. В склад спецій для масала чаю обов’язково входить кардамон і кориця. Також п’ють солодкий зелений чай з стручків кардамону. Кардамон входить до складу суміші гарам масала. 

Пряники, кекси набувають пряний аромат. Кардамон додають в компоти і киселі.

Основные
Страна производительИндия
Тип специйКардамон
  • Ціна: 14 грн.