Кошик
13 відгуків
Сертифікована компанія Prom.ua
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 1733028
+380
67
768-94-08
+380
96
736-21-45
+380
96
800-75-03
Ярмарок Приправ
Кошик

Асафетида 100%, 10г

Асафетида 100%, 10г, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Асафетідой називається ароматична смола коренів такої рослини як Ferula asafoetida . Ця спеція також має назву Хінг , илан або асмаргок . Іноді її також називають ферулой смердючою, поганим духом і чортовим калом. Через специфічних властивостей вона використовується тільки в невеликих кількостях.


Ця спеція цінується за свої лікувальні властивості. До речі , на смак асафетида чимось нагадує часник. Більше того , ця спеція може замінити часник в деяких стравах. За що ж вона має такі невтішні назви? Справа в тому , що вона має дуже їдкий і стійкий запах , який виникає через наявність у складі сірчаних речовин.

Батьківщиною асафетиди вважаються такі країни як Афганістан та Іран. Крім того , ця рослина зустрічається на території Центральної Азії і в деяких країнах Середземномор'я. Завдяки пікантному смаку і унікальним лікувальним властивостям асафетиду високо цінували жителі Греції та Стародавнього Риму. У 15 столітті цю пряність купці привозили до країн Європи з країн Середнього Сходу. Проте , поступово жителі Європи стали втрачати до неї інтерес. На сьогоднішній день ця спеція популярна в таких країнах як Афганістан , Персія , Індія та Іран.
Спецією , по суті , стає молочний сік цієї рослини , який отримують з його коренів.
Приправа має настільки гострий і їдкий смак , що далеко не кожен може його винести . Тим не менш, ця спеція нерідко використовується для приготування різних пікантних страв. У результаті особливої ​​теплової обробки , при якій додається кмин , імбир , куркума і невелика кількість рослинного масла , асафетида набуває дуже благородний і навіть приємний смак. Ця спеція успішно замінює в стравах не тільки часник , але і цибулю. Крім того ,  вона добре поєднується з сирами , рисом , томатами , горохом , картоплею та іншими овочами. Найважливіше при приготуванні страв — знати міру з кількістю даної спеції. В іншому випадку вона може надати стравам досить неприємний аромат.

Незважаючи на свій їдкий запах , асафетида незамінна в багатьох рецептах вегетаріанської кухні . Вона допомагає урізноманітнити смак звичних страв. Зокрема , цю спецію можна додавати в супи , в хумус , при приготуванні овочів і в соус замість часнику , де часник покладений за оригінальним рецептом . Особливо часто ця спеція використовується в бобових і рисових блюдах.

Користь
З корисних властивостей потрібно відзначити , що асафетида може запобігати появі метеоризму і полегшує переварювання їжі.
У медицині висушена смола використовувалася як відхаркувальний , проти судомний зассіб . Причому смола була приготовлена ​​у вигляді емульсії або настоянки. Насіння і плоди дозволено використовувати в медицині в деяких країнах Західної Європи. Там вона використовується як засіб для поліпшення травлення і як засіб проти інфекцій дихальних шляхів.
Асафетиду активно використовують при лікуванні різних шкірних захворювань. Крім того , вона використовується при сильних головних болях , а також для того щоб підвищити фізичні та розумові функції . Вживання також допоможе відновити нормальний гормональний баланс і зняти нервову напругу.

Основные
Страна производительИндия
Тип специйАсафетида
  • Ціна: 17 грн.