Кошик
13 відгуків
Сертифікована компанія Prom.ua
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 1733028
+380
67
768-94-08
+380
96
736-21-45
+380
96
800-75-03
Ярмарок Приправ
Кошик

Аніс, 10г

Аніс, 10г, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
  • ВИКОРИСТАННЯ В КУЛІНАРІЇ:

    У кулінарії використовують насіння під час випікання булочок, печива, пряників (особливо імбирих); порошок із насіння додають у молочні та плодоовочеві супи, під час варіння повидла, джему, варення, у кисло-солодкі соуси, компоти, муси, киселі, медові страви, страви з горіхів чи родзинок. Аніс має інтенсивний, легкий, освіжаючий характерний пряний аромат деколи його додають у чай чи компот. У меленому вигляді пахне солодкувато, смак пряний, трохи солодкуватий. Молоді плоди використовують для готування пирогів, пряників, пудингів, солодких страв із рису, кремів, тортів. Аніс входить до складу деяких цукерок. Широко аніс використовують у лікеро-горілчаних виробах. На листі, насінні, плодах настоюють італійську самбуку, ракію, різноманітні анісові наливки та лікери такі як узу, пастіс, анізетт та ін. Деякі  господині  аромат анісу використовують для того, щоб виправити запах страви, вимочуючи продукти в анісі, чи додаючи його на початку варіння.

    Аніс можна поєднувати з лавровим листямкоріандром, часником, кропомкорицею. Поєднуючи з лавровим листом, корицею, деколи (на любителя) посипають м’ясні,  холодні страви, заливні. 

 

  • ДОДАТКОВО:

    Аніс звичайний, він же ганус, бедринець — однорічна трав'яниста рослина родини зонтичних, походить зі східної частини Середземномор'я. Аніс за смаковими та ароматичними якостями дуже схожий на фенхель чи бадьян тому його на Сході часто замінюють цими рослинами, особливо в Індії не роблять різниці між цими прянощами.  Але не завжди можна повністю замінити одну приправу іншою.

    Батьківщина анісу Ліван. Вирощують в Україні, Італії, Іспанії, Греції, Китаї, Мексиці, Чілі, Америці, на Північному Кавказі, у державах Середньої Азії. Вирощують його для одержання насіння, яке використовують як пряність у хлібопеченні, кондитерському виробництвах, для вироблення ефірної олії.

    У давнину аніс використовували для очищення повітря набиваючи насіння мішечки. Вірили, що аніс омолоджує, також клали його біля подушки вважаючи що він звільняє від поганих снів.

    Лікувальні властивості. Плоди містять ефірні масла через що, широко використовується у медицині й парфумерії.  Крім того, плоди анісу містять жирні олії, білкові речовин, цукри, деякі кислоти та інші корисні речовини. Насіння використовують для лікування органів травлення зокрема кишківника, використовують проти здуття, для посилення апетиту, посилює лактацію молока. Ефірні олії роблять його антисептичним, відхаркувальним засобом, корисно його вживати при кашлі, бронхіті, катарі дихальних шляхів, при трахеїтах, ларингітах.

    Аніс - прянощі, спеції. Використання в кулінарії, опис, фото. 

  •  

    Джерела:

    1. Енциклопедія консервування/ Авт.-упоряд. І.О. Сокол; Хужож.-оформлювач І.В. Осипов. - Харків: Фоліо, 2005. - 477 с. - (Домашня бібліотека).

    2. uk.wikipedia.org/wiki/Аніс

Основные
Страна производительЕгипет
Тип специйАнис
  • Ціна:грн.