Кошик
8 відгуків
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 17
+380
96
800-75-03
+380
96
736-21-45
Ярмарок Приправ
Корзина

Агар-агар, 10г

Агар-агар, 10г, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Агар-агар (або просто агар) - це рослинний аналог желатину, що отримується з декількох видів корисних і бурих водоростей. Від природи агар не наділений ні смаком, ні кольором, ні ароматом. Випускають його в декількох формах - в пластівцях, порошку або пластинках. При застиганні агар утворює щільне, мутновато-прозоре желе. Ще агар класифікований в якості харчової добавки Е406, безпечної для організму.

Корисні властивості

Водорості, з яких отримують агар, багаті йодом і мінералами - йому вони дісталися у спадок. Приємні новини для ласунів - агар не є джерелом калорій, оскільки не засвоюється організмом. У шлунку він розбухає і надає відчуття ситості - за це властивість його включають навіть до деяких дієт. Агар швидко проходить через кишечник, стимулюючи його моторику, по шляху захоплюючи і виводячи токсини і шлаки.

Порівняння агару і желатину

Вважається, що в порівнянні з желатином агар має деякі кулінарні переваги:

- «Морське минуле» агару (великий плюс для вразливих, а також для прихильників рослинної дієти, тому що желатин отримують з кісток і хрящів тварин);

- До речі, саме тому зефір і десерти радять робити на агар-агар;

- Вироби на агарі виходять більш щільними, ніж на желатині, і не розтануть навіть в жаркий день;

- Агар застигає навіть при кімнатній температурі і робить це набагато швидше желатину.

Як використовувати агар-агар

Найчастіше агар-агар використовується в приготуванні зефіру, джемів, суфле, пудингів, мармеладу, пастили, для загущення супів-соусів, а також для м`ясних і рибних холодців. Він також застосовується при виготовленні продуктів для діабетиків. А ще агар знайшов собі місце в чашечках Петрі і використовується в мікробіології.

 Базовий рецепт желе з агар-агаром

Ну що, готові приготувати своє перше желе з агар-агаром?

  1. Розчиняємо 1 столову ложку агар-агар в рідині - від 4 столових ложок до 1 склянки згідно з рецептом. Забуваємо про суміш на 10 хвилин.
  2. Доводимо до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи.
  3. Кип`ятимо 5-10 хвилин - агар за цей час повинен повністю розчинитися.
  4. Добре перемішуємо суміш з іншими гарячими інгредієнтами страви.
  5. Відставляємо в сторону. Агар затвердіє при кімнатній температурі або нижче.

Джерело: http://ukrmenu.xyz/rizne-2/107194-agar-agar-korisni-vlastivosti-ta-osoblivosti.html

Основные
Страна производительКитай
ТипАгар-агар
  • Ціна: 14 грн.