Кошик
13 відгуків
Сертифікована компанія Prom.ua
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 1733028
+380
67
768-94-08
+380
96
736-21-45
+380
96
800-75-03
Ярмарок Приправ
Кошик

Уцхо-сунелі мелений

Уцхо-сунелі мелений, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Уцхо-сунелі - голубий пажитник називають по-різному, але у всіх назвах присутні епітети голубий або запашний. Слід зауважити, що голубий пажитник і грецький пажитник, який ще називають фенугрек або Шамбала, це зовсім різні рослини.

На жаль, у нас пажитник голубий (Trigonella coerulea) мало відомий, хоча дуже давно застосовується в медицині, косметиці та кулінарії. Родом вона з східного Середземномор'я.

 Грузинська натуральна спеція уцхо-сунелі складається зі свіжого високоякісного насіння пажитника голубого, дбайливо висушених і перемелених так, щоб зберегти їх тонкий чудовий аромат і смак.

Хоча в свіжому вигляді ця рослина практично не має запаху і абсолютно без смаку, після сушки воно набуває дивовижний аромат, і з'ясовується, що сильніше він у недозрілих плодів. Якщо залишити в приміщенні відкриту ємність навіть незначний обсяг - то прекрасний східний аромат заповнить всі приміщення і буде дуже стійким.

Пряність виготовлена ​​зі свіжого насіння пажитника голубого. Ретельно висушені і перемелені насіння зі злегка горіховим присмаком, зберігають чудовий смак і аромат.
Ця апетитна і ароматна суміш є ідеальною приправою для м'ясних і рибних страв, а також до овочевих і м'ясних супів і підливок.
 
У грузинській кухні застосування приправи уцхо-сунелі настільки ж широке, наскільки широко там представлений горіх. Взагалі, горіх і уцхо-сунелі дуже часто разом комбінують. Друга стійка комбінація - солодкий червоний перець і уцхо-сунелі. Сама вона гіркувата, ось їй такі партнери і потрібні. Уцхо-сунелі в Європі вважається основною кавказької спецією. Її ж використовують для приготування знаменитої абхазької аджики, сванської солі, нею обволікають бастурму - пам'ятаєте таку клейку "шубу"? Це ось приклад використання відразу двох властивостей уцхо-сунелі: бобова клейкість і аромат спецій.
 
Пажитник голубий надає дуже приємний смак квашеній капусті, солоним огіркам, м'ясним і рибним стравам. Однак, особливо цікаві результати дає використання пажитника при варінні пісних супів. Добавка сухої трави за 2-3 хвилини до кінця варіння надає овочевому супу запах гарного курячого бульйону.
 
Основне його застосування в європейській кухні - приготування колись знаменитого зеленого сиру, який часто згадується в дореволюційних куховарських книгах. Крім того, в Швейцарії, Баварії та інших альпійських країнах його додають у хліб.

Основные
Страна производительГрузия
Тип специйПажитник
  • Ціна: 180 грн./кг