Білий перець - плід тієї ж рослини, що і знайомий для всіх нас чорний перець. Його обробляють особливим чином. Він цінується набагато дорожче чорного перцю. Білий перець духмяніший, ніж чорний перець, але не такий пекучий. Білий перець з успіхом може навіть замінити чорний перець в приготування багатьох страв, а в деяких буде незамінний. Він здатний надати знайомим з дитинства блюдам неповторний смак і аромат.
Як використовувати білий перець?
Білий перець використовують як приправу, замінюючи їм чорний перець. Але додавати його в рідкі і солодкі страви не слід. Для 1 порції потрібно брати не більше 1 грама. Найкраще він підійде для страв з відвареного м`яса і риби. Білий перець можна використовувати і в цілому вигляді і в меленому.
Для приготування світлих соусів, страв зі світлим оформленням необхідно використовувати білий перець. Це допоможе приготувати страви, не порушуючи їх колірну гамму. Білий перець горошком прекрасно підійде для приготування соусу і засолювання капусти.