Кошик
10 відгуків
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 1733028
+380
67
768-94-08
+380
96
736-21-45
+380
96
800-75-03
Ярмарок Приправ
Корзина

Шафран, у фірмовій упаковці, 0,5г

Шафран, у фірмовій упаковці, 0,5г, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Шафран (крокус) – найпопулярніша приправа різних кулінарних шкіл світу, що має унікальні смакові якості. Це дивно ароматна пряність, що надає стравам чудовий смак, фарбуючи їх у благородний золотистий колір. Це пряна рослина заслужено вважається приправою №1 багатьма кулінарами різних країн світу.

Солодкі страви з використанням шафрану набувають особливий, неповторний смак. У різних країнах існують свої традиції приготування страв з цією пряністю. У Європі та Північній Америці крокус найчастіше застосовують у кондитерському виробництві, додаючи в тістечка, торти, кекси, печива, креми, помадки, морозиво і желе. В Індії шафран використовують при приготуванні десертів – пудингів, йогуртів. На Сході – це незамінний компонент страв з м’яса, курки, овочів, рису. У європейських країнах шафран додають в страви на основі цінних сортів риб, причому як при їх відварюванні, так і при гасінні. Незалежно від кулінарних традицій кожної з країн, крокус просто незамінний, коли готуються м’ясні, овочеві, бобові страви. Крім цього, ця приправа непогано поєднується з молочними продуктами, максимально підкреслюючи їх смак, і, що важливо, сприяє засвоєнню молока організмом. Активне застосування шафран знайшов і в приготуванні напоїв на основі алкоголю – він надає приємний аромат і гарний окрас лікерам і коктейлям.

Шафран – пряність з яскраво вираженими індивідуальними властивостями, що має своєрідний смак і незабутній запах, він не переносить присутності інших приправ, тому цю пряність ніколи не використовують у поєднанні з іншими приправами. Кількість крокусу повинна бути мінімальною – це сильна приправа, здатна як прикрасити, наситити смаком і ароматом, так і зіпсувати будь-яку страву, якщо навіть трохи перевищити необхідну дозу. Шафран в кулінарії використовується як цілком, плодами-рильцями, так і у вигляді порошку, який попередньо замочують у воді. Для оптимального нормування, приправу розчиняють у воді або спиртовмісних сумішах – так простіше точно відміряти потрібну кількість приправи. Таку водяну або спиртову заготовку приготувати досить легко: залити теплою водою, виходячи з 1 грама на 120 мілілітрів рідини. У випадку зі спиртовим розчином, суміш додатково розводиться водою. Через 15-20 хвилин ароматну рідину можна використовувати для приготування.

Правила використання шафрану при створенні різних страв варіюються: у випічку із здобного тіста додають 0,1 г прянощі в момент замішування або безпосередньо перед випічкою, в солодощі та страви з м’яса, птиці, риби – додають за 4-5 хвилин до приготування.

Основные
Страна производительИран
Тип специйШафран
УпаковкаПластиковая бутылка
  • Ціна: 190 грн.