Кошик
10 відгуків
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 1733028
+380
67
768-94-08
+380
96
736-21-45
+380
96
800-75-03
Ярмарок Приправ
Корзина

Кмин

Кмин, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Плоди кмину вважаються найдавнішою пряністю, яку вживала людина. Він відомий із III тисячоліття до Р. X.: плоди були виявлені під час археологічних розкопок.

Кмин часто входить до складу різних пряних сумішей. Використовується цілим або меленим.

Мелений кмин використовується для приготування страв, які не піддаються тепловій обробці, — салатів, паштетів, сирів тощо.

Цілим насіння кмину уживається для приготування різних виробів із тіста (його навіть називали «пекарською пряністю»), додається до червоного буряку, свіжої та квашеної капусти, у картоплю, супи, салати, сири, ковбаси. Без кмину і часнику неможливим є готування баранячого м'яса. Багато хто любить хліб із кмином. У салати використовують свіжі пагони, молоде листя, коріння. Коріння можна маринувати та варити з медом і цукром. Кмин додають до соусів,  пива та квасу. Він поліпшує травлення, підсилює перистальтику кишечнику, має жовчогінну, проносну, транквілізуючу дію; застосовується при головному болю, кашлі, бронхіті, пневмонії.

Використання (насіння, молоде листя). Насіння в супи, квашену капусту, засолюючи огірки, у булочки, оладки. Молоде листя — для салату.

Основные
Страна производительЕгипет
Тип специйТмин
  • Ціна: 150 грн./кг