Кошик
13 відгуків
Сертифікована компанія Prom.ua
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 1733028
+380
67
768-94-08
+380
96
736-21-45
+380
96
800-75-03
Ярмарок Приправ
Кошик

Желатин швидкорозчинний

Желатин швидкорозчинний, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Натуральний желатин харчовий проводиться при переробці кісток і сухожиль тварин, а також луски і кісток риби. До складу цієї добавки входять білки, жири, крохмаль, деякі види вітамінів і амінокислот.

Особливо приємно те, що желатин харчовий містить гліцин, ця амінокислота потрібна людському організму для забезпечення життєдіяльності. В інших білкових продуктах гліцину міститься мізерно мало, тому використання желатину для приготування страв дуже корисно для організму.

Крім того, желатин харчовий містить деякі амінокислоти протеїнів, зокрема, гидроксипролин і пролін. Тому страви з желатином дуже корисні тим, у кого є захворювання суглобів і кісток, наприклад, остеохондроз. Корисний желатин і для поліпшення стану нігтів, волосся та шкіри. Цей продукт використовують не тільки в якості харчової добавки, але і роблять з нього косметичні маски і ванночки.

Желатин випускають у вигляді порошку або листочків. Для кожного виду продукту є свої тонкощі. Якщо використовується порошковий желатин, то потрібно відведені кількість порошку залити кип`яченою охолодженою водою. Желатин має властивість сильно розбухати, збільшуючись в обсязі приблизно в 6 разів. Цю обставину слід враховувати, щоб визначити необхідну кількість води. Масу залишити для набухання приблизно на 30-40 хвилин. Тепер потрібно приготувати водяну баню, куди поміщається посуд з набряклим желатином, і нагрівати масу до розчинення грудочок, ні в якому разі не допускаючи закипання. Отриманий розчин додається в підготовлені продукти, добре перемішується і блюдо ставлять в холодильник для застигання. При цьому потрібно враховувати, що якщо на літр рідини взяти 20 грамів желатину, то желе вийде слабким, «тремтячим». Для отримання міцного желе, яке можна порізати ножем, потрібно брати приблизно 40-60 грамів желатину на літр сиропу або бульйону.

Потрібно зауважити, що в кулінарії є досить багато страв, до складу яких входить желатин харчовий. Рецепти закусок і десертів можна знайти у великих кількостях в кулінарних журналах або в мережі на сайтах відповідної тематики. Це різноманітні желе, муси, холодці, креми, солодкі і закусочні заливні страви та багато іншого.

Тим же, хто з якихось причин не хоче або не може вживати в їжу продукти, що мають тваринне походження, можна замінити желатин агар-агаром. Цей продукт має чудові желирующими властивостями і проводиться при переробці морських водоростей.

Основные
Страна производительУкраина
ТипЖелатин
  • Ціна: 245 грн./кг