Кошик
13 відгуків
Сертифікована компанія Prom.ua
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 1733028
+380
67
768-94-08
+380
96
736-21-45
+380
96
800-75-03
Ярмарок Приправ
Кошик
Паска з "парфумами" від Юлії Висоцької

Паска з "парфумами" від Юлії Висоцької

Паска з "парфумами" від Юлії Висоцької

Ось і залишилась позаду зима зі своїми морозами і снігами. Незабаром всі християни планети будуть святкувати Воскресіння Господнє. "Ярмарок приправ" також готується до світлого свята Пасхи і хоче запропонувати рецепт смачної та ароматної паски.

Інгридієнти розраховано на 2 невеликі або 1 паску
Вам знадобиться:

Для опари: 150 мл молока 35-38⁰С

20 г свіжих або 7 г сухих дріжджів

 1 ч.л. цукру

 150 г борошна, просіяти  

 Для тіста: 150 мл молока

 200 г м'якого вершкового масла

 3 жовтки

 150 г цукру

10 г ванільного цукру 

300 г борошна, просіяти

3 білка

 ¼ ч.л. солі

100 г родзинок, промити, просушити

   Для «духів»:

1 ч.л. шафрану Купити

2 ст.л. води

6-7 стручків кардамону    Купити

 ½ ч.л. мускатного горіха    Купити

 дрібно натерта цедра 1 апельсина

яйце + 1 ст.л. води для змащування пасок, злегка збити

 

У мірній склянці або невеликий чаші розвести в теплому молоці дріжджі і цукор, додати борошно. Накрити рушником і залишити опару в теплому місці на 15-20 хвилин, до збільшення вдвічі.

Шафран замочити у воді на 15-20 хвилин.

Для основного замісу молоко налити в сотейник, додати розм'якшене вершкове масло, прогріти на слабкому вогні до розчинення масла. Дати охолонути.

Жовтки збити з обома видами цукру до посвітління маси і збільшення обсягу в кілька разів. Змішати масу з молочно-масляною. Приготувати «духи». Кардамон розтерти в ступці. Додати до нього мускатний горіх і цедру апельсина. Процідити настій шафрану через ситечко і додати до прянощів.

Ввести опару в молочно-яєчну суміш. Вимісити дерев'яною ложкою до однорідного стану. Додати «духи».

Додати борошно і вимішати спочатку дерев'яною ложкою, а потім руками пружне, але не туге тісто. Накрити рушником, залишити на 2 години в теплому місці без протягів.

Збити білки з сіллю до пишної маси.

Після вистоювання додати до тіста збиті білки, родзинки. Знову вимісити тісто до однорідності. Розділити тісто навпіл, сформувати з кожної частини кулю і укласти в дві форми діаметром 16 см. Накрити рушником і залишити підходити в теплому місці на 1 годину. Розігріти духовку до 180⁰С. Перед випіканням змастити поверхню пасок яєчною сумішшю за допомогою пензлика. Випікати в розігрітій духовці 40-45 хвилин. Дати охолонути на решітці. Прикрасити за бажанням.

Попередні статті