Кошик
10 відгуків
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 1733028
+380
67
768-94-08
+380
96
736-21-45
+380
96
800-75-03
Ярмарок Приправ
Корзина
Незабаром Масляна. Що готувати на Масляну. Рецепт тірамісу-торту з млинців із сиром маскарпоне

Незабаром Масляна. Що готувати на Масляну. Рецепт тірамісу-торту з млинців із сиром маскарпоне

Незабаром Масляна. Що готувати на Масляну. Рецепт тірамісу-торту з  млинців із сиром маскарпоне

Масляна в 2018 році пройде з 12 по 18 лютого. Згідно з християнськими канонами, це останній тиждень перед постом, коли ще можна їсти молоко, сир і яйця.

На Масляну вже не положено їсти м'ясо, але ще дозволені риба і молочні продукти (тому цей тиждень називається сирним). Млинці, неодмінний атрибут Масляної, мали ритуальні значення: вони являли собою символ сонця.

 

Зазвичай млинці пеклися з гречаного або пшеничного борошна. До них подавалися різні приправи: сметана, яйця, ікра. Крім млинців на Масляну традиційно готували оладки, деруни, вареники і різноманітні пироги. 

 

 

Масничні застілля відрізнялися великою кількістю рибних страв: тушкованими і смаженими карасями і коропами, заливною рибою, копченим та солоним оселедцем, який традиційно подавали до млинців.

 

Ми пропонуємо Вам приготувати дуже смачний, ніжний і красивий тірамісу-торт з млинців із сиром маскарпоне.

    Для млинців: 400 мл теплого молока, 120 мл міцної кави (200 мл води + 3 ст. л. кави), 3 яйця, 50 г сметани, 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 2 ст. л. какао, 3 ст. л. цукру, 40 г розтопленого вершкового масла, 1 ч. л. ваніліну або ванільного цукру.Купити

 

   Для крему: 400 мл молоко + 3 жовтки + 1 ст. л. крохмалю кукурудзяного +120 г цукру, 8 г желатину Купити

+ 60 мл води, 350 мл вершків для збивання + 100 г маскарпоне + 0,5 ст. л. ваніліну Купити

 + 1 ч. л. лікеру або рому, 2 ст. л. какао - для прикраси.

 

Змішуємо всі сухі інгредієнти – борошно, цукор, какао, розпушувач. Добавляємо яйця, сметану, проціджену каву, ванілін або ванільний цукор, розтоплене масло. Перемішуємо. Вливаємо тепле молоко частинами, щоб не було грудочок. Все добре перемішуємо і готове тісто проціджуємо через сито.

Смажимо з двох сторін на розпеченій сковороді не тонкі  млинці. Гярячий млинець зі сковороди викладаємо на паперовий рушник до остигання (щоб не став вологий).

Для приготування крему спочатку змішуємо цукор і крохмаль, яйця, 60 мл молока. Молоко що залишилось доводимо до кипіння, вливаємо отриману яєчну масу в кипляче молоко постійно помішуючи, доводимо до кипіння і залишаємо щоб наш заварний крем застиг.

Желатин висипаємо в теплу воду на 20 хв. до набухання. Коли желатин добре набухне,  ставим на 1 хвилину в мікрохвильову і остуджуємо.

Сир маскарпоне кладемо в окрему ємність, додаємо вершки, готовий желатин і все збиваємо міксером до пишної маси. Додаємо ванілін або ванільний цукор. Вливаємо лікер або ром (можна коньяк). Тоді невеликими порціями додаємо заварний крем і змішуємо міксером. Ставим крем на півгодини в холодильник поки не почне загусати.

Тепер залишилось скласти наш торт. Кладемо на тарілку перший млинець. Щоб тарілка залишалась чистою від крему під млинець можна покласти пекарський папір. Промазуємо кожний млинець кремом. Верхній млинець також промазуємо, і посипаємо какао. Ставим в холодильник на 2 години щоб добре застиг.

Смак торту з млинців дуже ніжний, а аромат не дасть торту довго стояти у Вас на кухні.:)

Смачної Масляної! Зі спеціями "Ярмарку приправ " Ваші страви відкриють свій смак по-особливому. 

""Ярмарок приправ" - магія на Вашій кухні!

https://www.youtube.com/watch?v=xwL752Q_dyA

Попередні статті