Кошик
10 відгуків
УкраїнаРівненська областьРівневул.Соборна, 1733028
+380
67
768-94-08
+380
96
736-21-45
+380
96
800-75-03
Ярмарок Приправ
Корзина
Мерзнете осінніми вечорами? Приготуйте смачний глінтвейн! А ми Вам підкажемо рецепти та секрети правильного приготування.

Мерзнете осінніми вечорами? Приготуйте смачний глінтвейн! А ми Вам підкажемо рецепти та секрети правильного приготування.

Мерзнете  осінніми вечорами? Приготуйте смачний глінтвейн!  А ми Вам підкажемо рецепти та  секрети правильного приготування.

Прості рецепти приготування глінтвейну безалкогольного та на вині. Основні помилки при приготуванні цього чудодійного напою. Корисні властивості глінтвейну.

Глінтвейн - це гаряче вино зі спеціями (в перекл. з нім. «палаюче вино»). Здавалося б, все дуже просто, що тут готувати? Але в процесі приготування глінтвейну є свої хитрощі і якщо їх не враховувати, напій буде безповоротно втрачено. Поговоримо про те, як приготувати глінтвейн з урахуванням всіх маленьких секретів його приготування.

1) Вибір вина для глінтвейну. Найкращим вибором для глінтвейну вважаються молоді сортові вина, що не мають різких ноток смаку. Не підійдуть напої, що містять велику кількість таніну. Також не варто використовувати вина, які настоювалися довгий час в бочках, вони можуть надати гіркоту майбутнього гарячого пиття. Ще важлива міцність вина. Оптимальний варіант для глінтвейну: 7-12 градусів. Більш міцні вина зроблять напій нудотним.

2) Спеції для глінтвейну використовуються не мелені. Якщо насипати мелені спеції, напій вийде каламутним і процідити його буде неможливо. Спеції використовуються  на Ваш смак: кориця, коріандр, кармадон, гвоздика, лавровий лист, шафран, духмяний перець. Одним словом, на що у Вас вистачить фантазії. В нашому магазині є представлена готова суміш  для глінтвейну https://yarmarok-priprav.com.ua/p504507849-sumsh-dlya-glntvejnu.html .

 3) Спеції додаються не у вино, а у воду. Так, спеції кип'ятять у воді. Багато людей спеції додають безпосередньо у вино. Це не правильно. При підігріванні спецій у вині, з нього спирт випаровується, утворюються речовини, які пити людині зовсім не рекомендується.

4) Глінтвейн в жодному разі не можна кип'ятити! Інакше це буде просте кип'ячене вино, а нам це не треба. Смак буде зіпсований. Температура приготування глінтвейну повинна бути 65-70 градусів. Тобто, перші бульбашки повинні з'явитися і все, можна знімати напій з вогню.

І звичайно прянощі у глінтвейні впливають не тільки на смак, але й на цілющі властивості напою.

Кориця — має високу антиоксидантну дію. Корицева ефірна олія також має антимікробні властивості. Ефірна олія кориці заслужила репутацію коштовного компоненту ліків від застуди.

Гвоздика — неодмінна спеція в більшості рецептів готування глінтвейну. Гвоздикова ефірна олія є офіційним лікувальним засобом у багатьох розвинених країнах. 

Мускатний горіх має дуже сильну стимулюючу й тонізуючу дію. Також він зміцнює пам'ять, нервову систему, лікує імпотенцію й сексуальні розлади, серцеві хвороби, багато доброякісних пухлин, наприклад мастопатію. Входить до складу імуноукріплюючих зборів. У малих дозах — гарний заспокійливий засіб, відмінно розслаблює й викликає сон. Ефективний він і при лікуванні застудних захворювань.

Кардамон має заспокійливу, тонізуючу, відхаркувальну, спазмолітичну, знеболювальну, кровоспинну, ферментативну, протигрибкову дію. Зміцнює імунну систему. Нормалізує травлення. Виводить шлаки. Збуджує статеву активність.

Духмяний перець містить піментову олію, допомагає при слабості шлунку.

Всі цілющі властивості цих компонентів дуже яскраво проявляються в глінтвейні. При нагріванні глінтвейну весь зайвий алкоголь із вина випаровується; залишається лише невелика його частина, яка й слугує основою напою.


 

Приступаємо нарешті до приготування.

Нам потрібно

·         1 літр сухого або напівсухого червоного вина;

·         150-200 грам води;

·         100-150 грам цукру (або 1 ст. ложка меду);

·         спеції на ваш смак (2-3 палички кориці, 2-3 зірочки бодяну, 2-3 зернятка кардамону, 1-2 бутони гвоздики, 3 горошини духмяного перцю, 2 дрібки мускатного горіху, 2 дрібки імбирю)

У воду додаємо спеції, кип'ятимо. Спеції повинні віддати воді весь аромат і прянощі. Тобто, час кип'ятіння 5-7 хвилин. Потім додаємо у воду вино. Додаємо в напій цукор або мед. Після того, як ми додали всі компоненти, нагріваємо глінтвейн на повільному вогні, постійно помішуючи до 70 градусів. Як визначити температуру, так сказати, на смак? Глінтвейн повинен бути таким, щоб він був таким гарячим, що його можна було пити не обпікаючись.

Останній етап приготування: проціджуємо глінтвейн через ситечко і розливаємо в кружки або келихи з товстого скла, щоб температура напою зберігалася гарячою як можна довше. В готовий глінтвейн можна додати ягоди, фрукти, горіхи, цитрусові. Що Вам більше подобається.

Гарячий глінтвейн зігріє Вас після довгого перебування на морозі. Також цей чудовий напій рекомендують при простудних захворюваннях, для відновлення організму після перенесених інфекційних захворювань, для профілактики психологічного і фізичного виснаження, при кашлі.

 

Рецепт безалкогольного глінтвейну

У житті бувають ситуації, коли вживати алкоголь категорично заборонено. Але як бути, якщо хочеться спробувати смачний, зігріваючий винний напій?

Безалкогольний глінтвейн не менш смачний, ніж його побратим з градусами, але вживати його можна в будь-який час дня і ночі. Основний алкогольний компонент у цьому випадку замінюється на який-небудь кислуватий сік.

Необхідні інгредієнти:

виноградний сік 1 л.;

кислий сік (гранатовий, сливовий або журавлинний) трохи більше склянки;

2 бутони гвоздики;

бадьян пару зірочок;

кардамон 2-3 насінини ;

імбир половина невеликого кореня;

лимон 3-4 дольки;

мускатний горіх на кінчику ложки.

Як приготувати:

Сухі приправи для глінтвейну змішуються в окремій ємності. Далі приступають до нагрівання соку. Кип’ятити його ні в якому разі не можна. Вогонь вимикається в той момент, коли з’являються перші, ще маленькі бульбашки повітря. Потім у сік додають прянощі і лимон. При необхідності можна додати трохи меду або цукру. Настоюватися такий коктейль буде близько 40 хвилин. За цей час всі приправи і фрукти віддадуть йому свій аромат і смак.


Тепер, коли Ви знаєте всі секрети того, як приготувати глінтвейн, запрошуйте друзів і починайте діяти разом!

http://womenstalk.com.ua